Den 10 september åker första gänget till ett litet småskaligt slakteri. Vi kör alla våra djur själva i hästsläp med massor av halm och gott om plats. Dags att boka upp era köttlådor från dessa djur som betat i naturbeteshagar och endast ätit gräs buskar, blåbärsris och örter i hagen. De har nu jobbat som planetskötare i en hage med särskild hävd. Det betyder att den biologiska mångfalden är särskilt hög tack vare att djur betat där i många år. Naturbete är marker där inget går att odla på men passar utmärkt till djur för att se till att de rödlistade arterna får en chans.

Bild1

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: