Vår ölkorv med 97% killingkött direkt från Huddingeskogen till din tv soffa tävlar nu på stockholm Matverk.  Dert är viktigt att kunna visa var råvaran kommer ifrån och vad den bidrar till i kretsloppen. Våra kilingar går i naturreservatet och med sitt fina valbeteende och goda aptit ser de till att äta olika, att sprida frön med sitt bajs som även gillas av hotade dyngbaggar och lagra kolet i marken.  Vi tar hand om de små som ofta inte får plats på mjölkgetgårdarna och ger dem en betesperiod i skogen. Vi har 20 hektar hage till våra 95 djur i år. Det är stora hägn åt dessa. Detta tack vare ett gott samarbete med Huddinge kommun som är så nöjda att de vill ha fler djur nästa år.

Korven görs av ett småskaligt slakteri/charkuteri som fått priser av Eldrimner. Den innehåller bara kött späck(3%) och kryddor samt nitritsalt. Inget annat. Rent naturbete.

Vi håller tummarna för att en lokal råvara i ett smalt format får många röster. För kretsloppen och den biologiska mångfaldens skull.

dav

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: