Skänk en slant till musikhjälpen i vår Killingbössa.

https://bossan.musikhjalpen.se/killingboessan

Välkommen till Enöga mat, småskalig hållbar matproduktion och event i Huddinge.

Naturbeteskött för biologisk mångfald.

Vi köper upp alla övertaliga killingar från olika getgårdar och jobbar med naturvård samt naturbeteskött med dessa i reservat. I 4 hagar i Huddinge samt norra delen på Landsort jobbar dessa djur för att öka den biologiska mångfalden. De ser till att arter som tex Cikadan som snart är utrotad får en chans att överleva. Den i sin tur, ser till att Staren och Grönfiken får mat. Våra djur diar till de är 2 månader och geten sparkar ut dessa tonåringar, sen äter de det som naturen i reservaten erbjuder det är det som ger oss naturbeteskött. Vi kör biogasbil och kan därför säga att detta kött är väldigt nära fossilfritt. Det metan de avger är biogent och ingår i kretsloppet. Under säsong har vi föreläsningar i våra hagar om naturbeten och hållbara livsmedelskedjor och bevarande av lantraser mm. Då får man krama och gosa massor med våra djur. Vi grillar våra egna korvar och njuter av naturen i Huddinge.
Tack för att du stödjer naturbeteskött, biologisk mångfald och ett minskat matsvinn!

Anna och Niklas Sundberg

Nu öppnar vi anmälan till 2023 års Killingklubbar.

3-4 klubbar under våren/sommaren kommer vi ha.

Boka via mail: enogafood@gmail.com förskott på halva avgiften tas ut via swish som betalas tillbaka fram till 2 veckor innan start.

Varmt välkomna att hänga med oss och getterna.

Anna och Eva

Enöga Killing-Fällar av get – Enoga Mat(öppnas i en ny fli)

Ge bort en hållbar julgåva till personalen. Vi har satt ihop en låda med lokalproducerade godsaker från Södertörn. Priset är den avdragsgilla summan 500 kr/inkl moms. Frakt 350 kr/exkl moms tillkommer.

Gäller i stockholmsområdet.

Boka via enogafood@gmail.com

Nu har vi satt ihop en hållbar ”prova på kasse”

enogafood@gmail.com

Vi tar hand om allt på geten. Så även skinnen. Våra skinn bereds till vackra och unika fällar. De har massor med användningsområden. Som dekoration, till hunden eller kattens bädd. Lägg dem i barnvagnen eller på golvet. Pryd din fåtölj eller fotpall med en vacker mjuk fäll. De är inte lika tjocka som fårskinn men lädret är tåligt.

BESÖK VÅR WEBBUTIK! https://enogapelt.com/

Vill du handla kött och korv?

Du hittar våra produkter på bland annat

REKO Stockholm Liljeholmen

REKO Stockholm Älvsjö

REKO Stockholm Huddinge

REKO Stockholm Linje 17

REKO Stockholm Linje 18

REKO Stockholm Tyresö

REKO Stockholm Sickla

REKO Rönninge

REKO Nynäshamn

Sommarträff i naturen.

Hem